Поїхала до Італії: Меркель пояснила, чому відмовилася відвідати Бучу

Колишня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель пояснила, чому відмовилася від пропозиції відвідати Бучу у Київській області, де російські окупанти влаштували акт геноциду

Колишня федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель пояснила чому відмовилася від пропозиції відвідати Бучу в Київській області, де російські окупанти влаштували акт геноциду. Про це стало відомо із інтерв'ю Меркель, яке вона дала журналістам телеканалу ARD, передає Reuters.

За її словами, вона вирішила поїхати до Італії замість Бучі, щоб "дати зрозуміти, що вона більше не є канцлером". Вона зазначила, що дана поїздка була важливою для неї та процесу її виходу з політики.

Меркель розкритикували за поїздку до Італії після різанини у Бучі, коли її запросили відвідати Україну.

Нагадаємо, що новий глава посольства США в Україні Бріджіт Брінк після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві розповіла про підтримку американської влади у боротьбі українців з російськими загарбниками. Інтерв'ю американська дипломатка дала в ефірі телемарафону.

Бріджіт Брінк призначена президентом Америки Джо Байденом на посаду посла США в Україні 25 квітня цього року. Дипломат прибула до Києва 29 травня. Напередодні вона передала вірчі грамоти президентові України Володимиру Зеленському. Церемонія відбулася у "Софії Київській". Після переговорів із Зеленським Брінк розповіла про підтримку США під час повномасштабної війни з Росією та поділилася враженнями від зустрічі з президентом України.

Я дуже рада бути в Києві з вами. Я мала велику честь вручити свої вірчі грамоти президенту Зеленському. влада у боротьбі з російською агресією. Це надихнуло весь світ", – сказала Брінк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися