Щоб Україні не допомагали, - Кличко про причини фейкових дзвінків у мерії Берліна і Мадрида

Зловмисник вдавав себе за мера Києва для партнерів з ЄС

Від імені мера Києва Віталія Кличка розіслали запити на онлайн спілкування кільком мерам європейських столиць. Подробиці розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

"Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах — зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали", — зазначив Кличко.

Мер Києва розповів, що інформаційній атаці піддалися мери Берліна та Мадрида:

"Вчора нібито від мого імені мерам кількох європейських столиць з фальшивої поштової адреси розіслали запити на спілкування через ZOOM. Оскільки наші друзі реагують оперативно і підтримують нас, мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. І за допомогою технології DeepFake з ними говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка".

Київський міський голова переконаний, що правоохоронці повинні розслідувати такі дії та в разі необхідності — залучити іноземних фахівців. 

"До речі, гібридна війна, дезинформація з боку росії - одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня", — додав Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися