Кличко передав рятувальникам та медикам 19 автомобілів та спорядження від іноземних партнерів

Також як допомогу від міст-побратимів Київ отримав 7 карет швидкої допомоги

Мер Києва Віталій Кличко передав рятувальникам та медикам партію спец автомобілів та спорядження від іноземних партнерів. Про це повідомляє сайт КМДА.

"Сьогодні, дякуючи нашим іноземним друзям та партнерам, які підтримують Україну та Київ у боротьбі з російським агресором, столиця отримала спецавтомобілі та спорядження. Йдеться про 12 пожежних та пожежно-рятувальних автомобілів і 7 карет швидкої допомоги від німецьких і польських партнерів. А також рятувальне спорядження зі Швейцарії", - сказав Кличко.

Зокрема, мер Києва передав рятувальникам 2 нових та надсучасних автомобіля Renault для пінного гасіння пожеж. Німецькі партнери зібрали кошти на ці автомобілі, а поляки забезпечили їх виробництво у найкоротші терміни. Ще 7 пожежних авто столиці передало місто-побратим Києва – Лейпциг. А 3 спецавто передали громади невеликих німецьких міст.

Також як допомогу від міст-побратимів Київ отримав 7 карет швидкої допомоги: 5 від міста Гамбурга та 2 – від Лейпцига.

"Тепер наше місто стало ще більш оснащеним, що стосується захисту від пожеж, зокрема в результаті ракетних обстрілів. Адже сьогодні, в умовах війни, нам вкрай важливо швидко та ефективно реагувати, аби врятувати життя людей. І місто Київ робить усе, що може, аби наші служби були забезпечені всім необхідним", – сказав Віталій Кличко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Кличко пояснив, чому Путін розпочав повномасштабну війну проти України. За його словами, росіяни ніколи не матимуть бажання України бути незалежною, а Путін завжди хотів відновити СРСР, що всі мають чітко розуміти. Він зазначив, що Україна бореться за своє майбутнє у складі Європи, щоб жити із дотриманням прав людини, вільними ЗМІ та демократією.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський відреагував на ракетні удари та привітав із Днем Української державності. За його словами, окупанти продовжують ракетний терор, проте українці не здадуться і не опустять руки, оскільки нашу країну не залякати.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися