У центрі Києва проходить мітинг підприємців

Підприємці протестують проти повального введення касових апаратів

У центрі столиці мітингують підприємці, обурені планами зобов'язати їх працювати з касовими апаратами. Акція проходить під гаслом saveФОП. До охорони порядку залучили кілька десятків поліцейських. Про це повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

Мітингувальники перебувають під комітетом Ради з податкової і митної політики (вул. Липська 3), виступають проти введення касових апаратів і вимагають прийняття законопроектів №3851-1, 3853-2, 3993. Законопроекти перш за все пов'язані зі збереженням "спрощенки".

Учасники мітингу незадоволені ініціативами глави комітету Ради з питань фінансів Данила Гетьманцева. Саме він є одним з ініціаторів пакету законів, спрямованих на "детінізацію бізнесу". Мітингувальникам настільки не до душі нововведення Гетьманцева, що вони принесли на акцію його опудало.

Припиняти свої протести підприємці не збираються. І навіть навпаки - вони почали збір коштів на подальші податкові майдани.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше сотні підприємців з різних регіонів зібралися для того, щоб закликати народних депутатів відмовитися від закону про повальне впровадженні касових апаратів, які ляжуть важким тягарем на малий бізнес.

Такий закон, що сприяє детінізації економіки, торкнеться всіх видів бізнесу другої, третьої та четвертої груп, які займаються поданням послуг, громадським харчуванням, торгівлею тощо. Звичайно, закон не передбачає закупівлю фізичних касових апаратів, а буде достатньо внесення спеціальної програми на ноутбук або смартфон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися