З Латвії до Києва вирушили сучасні автобуси для столиці (ВІДЕО)

Що відомо про чергову партію гуманітарної допомоги

Київ отримає від столиці Латвії десять сучасних пасажирських автобуси. Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передають ""Коментарі".

За його словами, сьогодні, 10 січня, з Риги до Києва вирушили десять сучасних міських автобусів.

"Це — допомога наших латвійських друзів. Також в автобусах їде гуманітарна допомога, яку зібрали громадяни Латвії. Очолив делегацію до Києва голова Сейму Латвії Едвардс Смілтенс", — прокоментував Кличко.

Мер Києва нагадав, що Едвардс Смілтенс торік вже приїздив до столиці України і передав від Риги одинадцять автобусів і гуманітарну допомогу.

"Всі автобуси, які тоді отримав Київ, працюють на маршрутах столиці", — запевнив Кличко.

Київський міський голова подякував міжнародним партнерам та оприлюднив відео відправки автобусів з Риги до Києва.

На початку цього року Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. В них до Києва приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также