Кличко розповів про модернізацію метро та ремонт мосту у Києві

Що відомо про фінансування проєктів

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі мер Києва Віталій Кличко провів перемовини з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо реалізації спільних проектів в столиці України, передають "Коментарі".

"Зустрівся в Давосі з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо та першим віце-президентом  Юргеном Рігтерінком. Обговорили подальшу співпрацю банку з Києвом", — зазначив Кличко.

За словами Київського міського голови, зараз столиця реалізовує спільно з ЄБРР кілька великих і важливих проєктів, серед яких:

        фінансування закупівлі для Києва вагонів метро на 50 мільйонів євро;

        модернізація теплоенергетичного комплексу на 140 мільйонів євро;

        закупівля трамваїв на 60 мільйонів євро;

        ремонт мосту метро через Дніпро на 60 мільйонів євро.

Окрім того, мер Києва обговорює з міжнародними партнерами фінансування будівництва лікарні швидкої допомоги на правому березі столиці.

"Усі проекти продовжуємо і втілимо, Києву і надалі допомагатимуть, дякую нашим партнерам та друзям, які вірять в Київ і в Україну!" — наголосив Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Дегтярівському шляхопроводі запровадили тимчасову схему руху транспорту. Проїзд шляхопроводом можливий в обидва напрямки по першій смузі. Виконаний комплекс протиаварійних робіт — це, фактично, підготовка до масштабної реконструкції розв'язки. Оприлюднено тимчасову схему руху транспорту на Дегтярівському шляхопроводі.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Окрім того, у Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади. Мер столиці підтримав пропозицію, викладену в електронному зверненні. Кличко поінформував, що встановлення обладнання Wi-Fi у Київському метрополітені триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на 12 станціях метро. Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що кияни поскаржились в петиціях до влади на катастрофічну нехватку автобусів на маршрутах.

Читайте также