У Київраді на зустрічі з делегацією Лондона обговорили шляхи співпраці

Зустрічі у столиці передувало спілкування із заступницею мера Лондона з питань культури та креативних індустрій

Депутати Київської міської ради разом з делегацією міста Лондона обговорили шляхи співпраці у сфері культури. Про це повідомляє КМДА, передають "Коментарі".

За словами Ганни Старостенко, заступниці голови КМДА, після Перемоги на Україну чекає масштабне відновлення, готуватися до якого варто вже зараз.

У Київській міськраді спільно з представниками Лондонської торгово-промислової палати обговорили можливість співпраці у сфері культури. Зокрема, обговорювалася можливість організації мистецьких заходів і виставок у Лондоні, де та представлять експонати з Києва. Також на зустрічі обговорили шляхи відновлення культурних об'єктів, пошкоджених внаслідок авіаударів окупантів на території столиці, та створення культурних центрів у Києві.

За словами Вікторії Мухи, депутатки Київської міської ради та голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, зустрічі у столиці передував діалог з Джастін Саймонс, заступницею мера Лондона з питань культури та креативних індустрій, у грудні минулого року. Досвід Лондона у відбудові та розвитку після Другої світової війни є дуже актуальним для Києва. 

Ще одна зустріч відбулася в Національному академічному театрі оперети, де було представлено коло можливих напрямків співпраці у сфері музики та театру.

Нагадуємо, що Театр на Лівому березі в Києві очолила відома акторка Олеся Жураківська. За словами Олесі Жураківської, Театр на Лівому березі буде слідувати вектору розвитку сучасного європейського театрального простору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися