Театр на Лівому березі в Києві очолила відома акторка Олеся Жураківська

Театр на Лівому березі буде рухатись за обраним вектором розвитку в просторі сучасного європейського театру

Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра у Києві в період воєнного стану очолила його провідна акторка Олеся Жураківська. Відповідне рішення прийнято Департаментом культури Київської міської державної адміністрації. Про це стало відомо з новини, розміщеної на сайті Театру на Лівому березі, передає КВ.

За словами Олесі Жураківської, Театр на Лівому березі буде слідувати вектору розвитку сучасного європейського театрального простору. Напрямок був ініційований Едуардом Митницьким і продовжений командою колишнього директора Стаса Жиркова та головного режисера Тамари Трунової.

У планах театру - постановки українських та зарубіжних режисерів, пошук нових імен, фестивалі та гастролі, трансформації у колективі та постійний контакт з глядачем.

Після зняття воєнного стану в Україні буде оголошено конкурс на посаду художнього керівника Театру на Лівому березі. Олеся Жураківська ще не впевнена, чи братиме участь у цьому конкурсі.

Серед репертуару театру, в якому бере участь актриса Олеся Жураківська, моновистава "Усі найкращі речі" (режисер Тамара Трунова), та популярна серед наших військових з 2014 року "Корсиканка" (режисер Олексій Лісовець), яка вже 20 років йде на театральній сцені. Вистава стала улюбленою для захисників України, які перебувають на лікуванні у київських шпиталях.

Олеся Жураківська працює в Театрі на Лівому березі з 2002 року. Акторку нагородили Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, також вона має багато театральних нагород. Тривалий час вона опікується Будинком ветеранів сцени та відповідає за соціальну політику НСТДУ.

Нагадуємо, що оголошено конкурс на посаду керівника державного підприємства "Національний центр імені Олександра Довженка" у Києві. Керівником державного закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися