Корея розробляє проєкт водовідведення та очищення стічних вод для Бучі

Україна та Корея підписали меморандуми про співпрацю

Корейський бізнес інвестуватиме в проєкти відновлення України. Один із найбільших – розробка нового Генерального плану та транспортної моделі Київщини.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Окремо розроблятиметься проєкт водовідведення та очищення стічних вод для міста Буча. До Києва прибула делегація від Республіки Корея щодо обговорення земельних питань та розгляду можливостей поглиблення співпраці в галузі відновлення. Під час спільного Форуму співпраці у реконструкції Україна та Корея домовилися про розробку проєктів з відновлення інфраструктури із залученням корейського досвіду високих технологій та інвестицій корейського бізнесу. 

Приватний капітал та бізнес –  ключові учасники відновлення. Для нас є важливим новітній корейський досвід у сфері технологій та транспорту. Республіка Корея свого часу змогла стати справжнім технологічним гігантом і наразі є експертним лідером галузі. Ми вдячні за готовність наших колег ділитися досвідом для втілення головної ідеї повоєнної відбудови – Build Back Better – відбудувати краще, ніж було, – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Корейську делегацію очолив Міністр земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі-рьонг. Серед представників бізнесу були присутні очільники Samsung, Hyundai, Hanwha Solutions, Yooshin та Posco. Українську сторону на форумі представляли очільники Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, а також Київської та Миколаївської обласних військових адміністрацій.

Також Україна та Корея підписали меморандуми про співпрацю за різними напрямками. 

"Коментарі" писали, що прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен відвідала Бучу, де вшанувала пам'ять  жертв жахливих воєнних злочинів, які російські окупанти вчинили на українській землі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися