У Лукашенка відреагували на бійку біля посольства Білорусі в Києві (ФОТО, ВІДЕО)

Через надзвичайну подію на адресу Міністерства закордонних справ України направлена нота протесту

У Києві після того, як у посольства Білорусі в столиці сталася бійка, білоруська дипломатична установа направила на адресу Міністерства закордонних справ (МЗС) України ноту протесту. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Посольства Білорусі в Україні.

У Києві біля будівлі посольства Білорусі під час мітингу прихильників і опонентів невизнаного президента Олександра Лукашенка відбулася бійка. Відео інциденту потрапило в мережу. Його також поширило білоруське інформаційне агентство "Белта". Відомо, що під час бійки є постраждалі і затримані. На місці події знаходилися українські правоохоронці. Однак офіційних даних про інцидент поки немає.

При цьому на бійку в столиці України вже відреагували в Посольстві Республіки Білорусь. У відомстві повідомили, що через це направили ноту протесту на адресу Міністерства закордонних справ України "з вираженням серйозної стурбованості ситуацією".

У білоруському посольстві зазначили, що стурбовані "недостатніми заходами" з боку України для безпеки дипломатичного представництва Білорусі в Києві.

З повідомлення Посольства Білорусі в Києві також стало відомо, що бійка сталася під час проведення санкціонованого мітингу членами білоруської діаспори з "радикальними елементами" з числа громадян України. У дипломатичному представництві також заявили, що після інциденту було затримано двох українців. Повідомляється, що під час заходу були травмовані українські правоохоронці.

Посольство Білорусі в Києві вимагає від української влади швидкого розслідування зазначених подій. У МЗС України поки не відреагували на інцидент. З боку українських правоохоронців реакції також поки немає.

Нагадаємо, в Києві затримали 19-річну уродженку Закарпатської області, яка обікрала співробітницю посольства США в Україні. Посадова особа американського посольства в Україні, яка є потерпілою, виявила крадіжку особистих речей з власної сумки, про що відразу ж повідомила в правоохоронні органи.

Злодійка була затримана поліцією. Нею виявилася 19-річна уродженка Закарпаття. При ній знайшли частину викрадених речей, зокрема дипломатичну картку помічника аташе США, водійське посвідчення і банківські картки. Їй було оголошено про підозру.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися