Київ та Баку підписали меморандум про побратимство

Підписання відбулося в рамках Інвестиційного форуму міста Києва – 2021.

Мер Києва, лідер партії "Удар",  Віталій Кличко та голова виконавчої влади Баку Ельдар Азізов підписали Меморандум про побратимство між містами. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Підписання відбулося в рамках Інвестиційного форуму міста Києва – 2021. У ньому беруть участь понад 30 спікерів із 14 країн світу, зокрема, мери європейських міст та представники муніципалітетів, урбаністи, міжнародні та українські інвестори, митці та експерти зі сталого розвитку.

"Я дуже радий, що саме сьогодні, під час нашого великого Інвестиційного форуму, ми робимо ще один важливий крок у взаємовигідній співпраці з нашими друзями. Так, саме друзями, бо Київ і Баку співпрацюють із 1997 року. А Україна та Азербайджан були і залишаються стратегічними партнерами. Київ і Баку втілюють спільні проекти, зокрема, у сферах розвитку інфраструктури, промисловості, культури і туризму", – сказав Кличко.

Він зазначив, що два роки тому в Києві відкрили сквер імені Мусліма Магомаєва, де за ініціативою посольства та за підтримки Торгового дому Азербайджану в Україні висадили сотні дерев. Також у сквері відкрили пам’ятник Імадеддіну Насімі – герою азербайджанського народу.

Напередодні "Коментарі" писали, що столиці України та Чорногорії підписали меморандум про партнерство та співпрацю в різних сферах. Київ та Подгориця планують обмінюватися досвідом у напрямах планування громадського простору, інфраструктурних проєктів, новітніх технологій та індустрій. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися