Путіну не взяти Київ: який компроміс запропонував Зеленський (ВІДЕО)

Президент України відповів на питання російських ЗМІ щодо війни з РФ

Російським окупантам ніколи не захопити Київ, щоб закінчити війну Україна пропонує РФ компроміс. Про це в інтерв’ю російським ЗМІ, яке в Росії оприлюднювати заборонили, заявив Президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

Масштаби варварського знищення українських міст російськими військами внаслідок ракетних ударів, бомбардувань та постійних обстрілів неможливо уявити та не можна навіть повністю показувати мирному населенню цей жах, зазначив Зеленський. Окупанти вщент знищили Волноваху, майже добили Маріуполь, стерли з обличча землі містечка під Києвом та інші населенні пункти. "Неможливо порівняти те, що було за вісім років [війни на Донбасі], та те, що відбулося за чотири тижні [повномасштабного вторгнення Росії в Україну] — це неможливо порівняти", — наголосив Зеленський.

Президент України зазначив, що війна, яку розв’язав Путін, народила ненависть між українським народом та росіянами. Перші політичні перемовини з Росією були не перемовинами, а ультиматумом. Обговорювати такі закиди РФ як "демілітаризація" та "денацифікація" українська сторона взагалі відмовилася.

"Це був публічний ультиматум. Це десь злили, як завжди, в інформаційне поле… Ще одна інформаційна куля. Ми на Мінських перемовинах до цього звикли… Вони хотіли швидко нас окупувати. Ми знайшли парадну форму. Це дуже смішно, якби не було б так трагічно, як вони готувалися до параду [Києвом] на Майдані Незалежності танками пройти на третій чи четвертий день", — сказав Зеленський.

Україна не розглядала повернення окупованих територій Донбасу та Криму силовим шляхом, наголосив Голова держави: "Я це казав з 2019 року і президенту Путіну… Ми не збираємося військовим шляхом забирати наші території. Я хочу з вами домовитись. Я хочу знайти формат, в якому пожити якийсь час у відносинах з Росією до цього вторгнення. Я шукав різні варіанти".

Зеленський назвав головні цілі української влади під час війни з Росією, як він уявляє військову перемогу України: "Зменшити кількість жертв максимально. Скоротити строки цієї війни. Вивести війська Російської Федерації на компромісні території, а це — усе, що було до 24 лютого 2022 року, до нападу".

Голова держави відверто зазначив, що повністю звільнити територію України зараз змусити Росію неможливо. І Україна, і світ розуміють, що це приведе до Третьої світової війни. Саме тому Зеленський пропонує Путіну компроміс: "Поверніться туди, з чого все почалося. І там спробуємо вирішити питання Донбасу".

Збройні Сили України завдали "другій армії світу" значних втрат, а росіяни з усією своєю міццю не змогли навіть зайти у Київ, а якщо б зайшли, то отримали б відсіч від киян по повній, запевнив Президент України представників російських ЗМІ.

"От зараз росіяни зайшли з усією міццю – близько 20 тисяч загиблих. З усією своєю міццю. А вони не зайшли всередину Києва. Поки не війшли, але ви повинні зрозуміти, що вони навряд чи війдуть. Але, якщо вони увійдуть, то їм потрібно мати тисяч сто. Неможливо по-іншому впоратися з таким містом, із таким населенням. У Києві живого населення, яке не виїхало, три мільйони. Ви розумієте, що це таке? Це просто величезна кількість людей".

Дивіться повне інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського російським ЗМІ на відео.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Михаил

29 березня 2022, 14:55

Влад, если бы ты приехал и специально носил бы запрещённую тут символику, тебя привлекли бы по закону. Никто бы убивать никого не стал. В России людей за глупые песенки в тюрьму сажают, или шутку про попов, если что.

Ответ Владу

28 березня 2022, 22:15

Что ты там кукарекаешь идиот, достали вы уже со своей ленточкой, Украина это независимое государство, хотите у себя эту колорадскую ленточку жрите, мы не хотим, и не хуй тут своими ленточками нас кормить. И даже если бы в Украине все были нацоиналистами, а не какае-то мизерная часть, которая есть в каждой стране, то то что вы натворили это есть адекватное отношение к соседу. Прокляты вы Богом и ваше последующие поколения!!

Влад

28 березня 2022, 18:31

Зеленский, если я бы приехал на западенщину до событий связанных с Крымом, думаю меня бы убили довольно быстро (за Георгиевсую ленточку, за ненависть к Бандере, за то что я не испытываю зла к советским временам ит.д.). С другой стороны, если любой человек из Украины приехал бы в Москву, Нальчик, Мурманск, Владивосток мог бы спокойно жить, трудиться. Понимаешь в чем разница? Слова твои это самооправдание и правда твоя, на самом деле ложь. Война это не гражданская не мировая, а братоубийственная. Вы воссаздали бандеровскую идеалогию, внушили своим детям (бей москаля, или на гиляку), не мы это сделали. Поэтому судить тебя будут, многих из твоих садистов расстреляют, понимаешь ты это?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися