У звільненій від окупантів Бучі з’явилася Алея миру (ВІДЕО)

Дерева допомогли висадити депутати Європейського парламенту

У Бучі під час візиту європейських дипломатів з’явилася Алея миру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бучанську міську раду.

На Європейській площі у Бучі депутати Європейського парламенту разом з мером міста Анатолієм Федоруком, місцевими комунальниками та мешканцями міста висадили клени. Парламентарі приїхали до звільненої від російських окупантів Бучі з Бельгії, Литви, Франції та Румунії. Політикам розповіли про звірства російських окупантів та показали наслідки вторгнення армії РФ у Бучі. 

"24 лютого, летовище "Антонов", там де "Мрія", "Рулан", це на наступному пагорбі Бучі, ми побачили російську авіацію — літаки, гелікоптери, ракетні обстріли, висадку десанту. Спочатку ми все це фільмували. Ми не вірили, що в нас в 21-му столітті можливі такі дії", — згадав мер Бучі Анатолій Федорук про початок війни з РФ.

За дві години місцеві мешканці зрозуміли, що у Гостомелі тривають запеклі бої та почалася війна, каже Федорук.

Після візиту європейських депутатів на Алеї миру Шевченківський лауреат Василь Нечепа заспівав пісню "Ой у лузі червона калина". В мерії Бучі повідомили, що червону калину буде висаджено у Бучанському міському парку.

Подробиці візиту депутатів Європейського парламенту дивіться на відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися