ЄС анонсував шостий пакет санкцій проти Росії: у першу чергу покарають окупантів, які чинили звірства в Бучі

Новий пакет санкцій від ЄС складається з чотирьох частин

Шостий пакет санкцій ЄС проти Росії міститиме чотири частини. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час засідання Європейського парламенту.

Як повідомила Урсула фон дер Ляєн, насамперед планується введення санкцій проти окупантів, які пов'язані з воєнними злочинами в Бучі.

"Ми знаємо, хто ви, ви будете нести відповідальність", - зазначила президентка Європейської комісії.

Також шостий пакет санкцій від ЄС передбачає відключення від SWIFT "Сбєрбанку" і ще двох великих російських фінансових установ.

Третя частина санкційного пакету передбачає заборону мовлення трьох рoсійських телерадіокомпаній, які "агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду".

"І нарешті, ми пропонуємо заборонити російську нафту. Це буде непросто, але ми повинні над цим працювати. Ми мусимо подбати про те, щоб поступово й упорядковано відмовитися від російської нафти, аби посилити тиск на Росію, мінімізуючи вплив на наші економіки", - повідомила президентка Єврокоміciї.

Як повідомляли раніше "Коментарі", "спецпристрої" російських окупантів показав керівник поліції Київщини. Військово-польовий телефон з минулого століття, "ноу-хау" російської армії та пропагандистські газети окупантів показав керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися