Дипломати США та Канади повернулися до Києва

У столиці відновлюють дипломатичну роботу

До Києва повернулася тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та ще кілька американських дипломатів. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передають "Коментарі".

Про своє повернення у неділю, 8 травня, до Києва Крістіна Квін заявила, що радіє поверненню до української столиці на День Перемоги у Європі. "Слава Україні! Ми – разом з Україною!" — прокоментувала американська дипломатка.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен зазначив, що до Києва повернулася не тільки тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін, а й ще невелика група американських дипломатів, "щоб провести дипломатичні зустрічі", оскільки продовжують планувати відновлення роботи посольства.

"Чудово бачити їх приїзд до Києва", — заявив Блінкен.

Київ дипломати США залишили у лютому, напередодні російського військового вторгнення.

Окрім того, перша леді США Джилл Байден зустріла в Ужгороді з дружиною президента України Оленою Зеленською, повідомили в ОПУ. Візит дружини американського президента Джо Байдена до Ужгороду відбувся в межах її турне Європою. З міркувань безпеки візит Джилл Байден тримали у таємниці.

У неділю, 8 травня, до Києва завітав прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Він побував в Ірпені та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Канадський посадовець взяв участь у нагородженні Зеленським українських рятувальників, серед нагороджених був відомий пес Патрон. Трюдо також заявив про відновлення роботи посольства Канади у Києві.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України запросили Папу Римського Франциска до Києва. У відомстві висловили понтифіку вдячність за зусилля щодо припинення розпочатої Росією війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися