МЗС запросило Папу Римського Франциска відвідати Київ

МЗС подякувало Папу Римському за підтримку

Міністерство закордонних справ України запросило  Папу Римського Франциска приїхати до Києва. У Міністерстві висловили Папі Римському вдячність за те, що докладав зусилля для припинення розпочатої Росією війни. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко в коментарі "РБК-Україна".

"Уважно ознайомилися з інтерв’ю Папи Франциска для італійської Corriere Della Sera. Цінуємо, що Україна залишається в центрі його уваги", - заявив Ніколенко.

Міністерство зовнішніх справ також висловило вдячність Папі Римському за спроби встановити справедливий мир і зупинити війну, яка не була спровокована ні Україною, ні НАТО, ні будь-якою іншою третьою стороною.

Ніколенко повідомив, що для Папи Римського та для всього світу зараз абсолютно зрозуміло, що Росія і Путін не планують зупиняти війну на українській землі.

"Римський понтифік констатував, що Москва проігнорувала усі заклики Ватикану до припинення війни. Україна підтверджує свою прихильність діалогу і вкотре відновлює запрошення Святішому Отцю здійснити візит до Києва", - наголосив Ніколенко.

Також речник МЗС закликав понтифіка й надалі молитися за українців й робити все можливе, щоб встановити мир в Україні.

Як повідомляли раніше "Коментарі", "спецпристрої" російських окупантів показав керівник поліції Київщини. Військово-польовий телефон з минулого століття, "ноу-хау" російської армії та пропагандистські газети окупантів показав керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Також "Коментарі" писали, що мер Ірпеня розповів про кількість жертв російських окупантів. В Ірпені після звільнення міста від російських військових виявили 290 тіл загиблих мирних мешканців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися