Мер Ірпеня розповів про кількість жертв російських окупантів

Не всі тіла загиблих ще впізнали

В Ірпені після звільнення міста від російських військових виявили 290 тіл загиблих мирних мешканців. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За словами мера Ірпеня, не всі тіла жертв же впізнали, поки що це 185 людей. Зі знайдених тіл загиблих 161 чоловік, 73 жінки, одна дитина та 53 людських останків. Причиною їхньої смерті є осколкові і вогнепальні поранення, повідомив мер Ірпеня.

"Отримано інформацію щодо семи розстрілів мирних громадян та місць їх захоронення, п’ятеро мирних мешканців були розстріляні у дворі багатоповерхівки на вулиці Білокур та в приміщенні дитячого центру розвитку", — розповів Маркушин.

В Ірпені правоохоронці оглянули понад 17,5 тисяч об’єктів інфраструктури, з них майже 900 повністю зруйновані, ще понад 2,7 тисячі будівель зруйновані частково. Окрім того, за інформацією генеральної прокурорки України Ірини Венедиктової, в Ірпені встановили шість місць розташування ворожих позицій. 

Нагадаємо, днями на Київщині, на території Бучанського району, знайшли ще одне масове захоронення українських громадян, вбитих російськими окупантами. Подробиці та відео — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на купюрах валюти Європейського Союзу українські художники намалювали вбитих російськими окупантами українців, щоб привернути увагу до фінансування держави-терориста. Як виглядають євро з нагадуванням Євросоюзу про воєнні злочині у Бучі — дивіться фото.

Читайте також, що розповіли мешканці села Катюжанка про життя в окупації.

Джерело: https://t.me/markushyn/2339


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися