Зеленському пропонували евакуювати Київ у перший день ракетних ударів

Президент Володимир Зеленський розповів, як йому пропонували евакуювати столицю

Президент Володимир Зеленський розповів, що на початку повномасштабної війни йому пропонували евакуювати Київ. Про це повідомляє НВ.

"Коли був перший ракетний удар по Києву, була пропозиція евакуювати столицю – все населення, закрити всю інфраструктуру, всі магазини, вимкнути електрику тощо. Виходячи з того, що може статися так, що не буде світла, питної води та багато всього. Моє питання було наступне: а коли будуть ракетні удари по всій державі, куди ми її евакуюватимемо? До Польщі, Словаччини, Румунії? Після великої глобальної евакуації дайте мені хоч один відсоток гарантування, що росія не повернеться, не зайде і не окупує повністю нашу територію", - сказав Президент.

На думку Володимира Зеленського, якби в Україні не залишилося людей, ми втратили б нашу державу.

Що буде у разі тотального блекауту у Києві: у КМДА розроблено план. У разі тотального блекауту в Києві влада буде змушена евакуювати населення. Для цього вже розроблено план. Енергетики попередять владу Києва про можливість зупинення мережі не менш ніж за 12 годин до повної відмови електромережі. У такому разі столична влада проінформує населення і попросить виїхати з міста, пишуть "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися