Нардеп купив квартири в Києві та землі в області, офіційно не маючи на це коштів: розслідування

Нардеп оформив майно на родичів, щоб, за даними НАБУ, приховати його наявність

НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою чинного народного депутата України у незаконному збагаченні на 11 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України. 

У ході слідства було встановлено, що народний депутат у 2020-2021 роках набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйонів гривень. При цьому офіційний дохід та заощадження його та дружини за вказаний період становили не більше 14 мільйонів гривень.

“Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та наявними коштами становила 11 мільйонів гривень”, - переконані в НАБУ.

Йдеться про набуття у власність трьох земельних ділянок на Київщині, п'яти квартир у столиці, двох нежитлових приміщень, а також автівок Tesla та Mersedes-Benz.

“Аби приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі”, - повідомили в НАБУ.

pictureНародному депутату 2 травня 2024 року повідомили про підозру за ст. 368-5 КК України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що працівники КО “Київмедспецтранс” вчинили новий злочин, щоб уникнути покарання за розкрадання коштів. Обвинувальний акт скеровано до суду. Посадовців підозрюють у розкраданні 12,6 мільйона гривень бюджетних коштів. Щоб уникнути покарання у розкраданні коштів, вони вчинили новий злочин - намагалися отримати “потрібні їм” експертизи. Дізнатися подробиці схеми, яку намагалися реалізувати посадовці та яке покарання їм загрожує, читайте за посиланням




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися