Екснардепа викрили на махінації з компенсацією за житло: деталі

Екснардеп отримував компенсацію за житло, маючи при цьому квартиру у Києві

Народного депутата України VIII скликання обвинувачують у незаконному отриманні понад 700 тисяч гривень компенсації за житло. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного антикорупційного бюро України. 

“Слідство встановило, що нардеп України з квітня 2015 по грудень 2018 роки незаконно отримував з бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за оренду житла, яку призначали народним обранцям без власних помешкань у столиці. При цьому обвинувачений володів квартирою на Печерську в Києві та законних підстав для одержання компенсацій не мав. Проте цей факт від Апарату ВР він приховав”, - повідомили в НАБУ.

В бюро розповіли, що кошти за житло екснардеп отримував на картку, загалом йому було нараховано 700,28 тисячі гривень. Відмовився від одержання лише після виходу резонансного розслідування журналістів.

У січні 2024 року йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ - справу передано до суду.

Нагадаємо, що у Київській області зловмисники заволоділи бюджетними коштами при облаштуванні школи. Слідство встановило, що навесні 2019 року для облаштування навчального закладу було придбано занедбану будівлю з трьома земельними ділянками площею 0,81 га за 15,8 мільйона гривень. Однак місяцем раніше цю нерухомість придбала інша учасниця злочину лише за близько двох мільйонів гривень.

Детальніше про схему читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що директора ТОВ підозрюють у ввезенні шоломів та плит для бронежилетів нібито для потреб Нацгвардії, а насправді для продажу. Детальніше читайте тут.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися