У Києві відбувається мітинг антивакцинаторів: що про це думають політики

Українські політики висловилися щодо сьогоднішнього мітингу біля стін Верховної Ради

У Києві з 8 години ранку відбувається мітинг проти обов'язкової вакцинації від коронавірусу. Учасники акції вимагають від влади надання народу свободи вибору щодо вакцинації. Журналісти видання "Коментарі" поспілкувалися з деякими політиками та дізналися їхню думку, що стосується сьогодні на вулицях столиці.

Так, екснардеп "Слуги народу" Людмила Буймістер зазначила, що мітинг проти обмежень, які зараз запроваджують у країні, сам по собі є зрозумілим. Без проведення широкої кампанії з інформування про вакцинацію від COVID-19, іншого результату не варто було й очікувати.

"Люди протестують не проти вакцинації, а проти обмежень їхніх прав, коли вони можуть зробити вибір – вакцинуватися ним чи ні", – каже Буймістер.

Політик зазначила, що ще більше питання викликають черги біля пунктів вакцинацій, де у черзі всі стоять без масок. Зараз все більше людей з кожним днем робить вакцинацію, і це хороший показник. На думку Буймістера, інші держави беруть на себе відповідальність за будь-які негативні наслідки від вакцинації та покривають ці наслідки за рахунок державних коштів. У нашій країні поки що такого немає, тому люди можуть не довіряти.

picture

На фото — Людмила Буймістер / Facebook

Також сьогоднішній мітинг прокоментував народний депутат від партії "Слуга народу" Святослав Юраш. Політик вважає, що те, що відбувається, — це наслідок помилок, яких припускалася численна влада в державі. Наприклад, у часи свинячого та курячого грипу в країні.

"Я думаю, що щастя демократії полягає в тому, що люди можуть приходити та висловлювати свою думку. А ми, якщо маємо іншу думку, можемо висловити її та в ефірах, і на зверненнях і дискусії. Демократичний процес — це і є незгода в чомусь і пошук чогось спільного", - наголосив Юраш.

Крім того, нардеп зазначив, що він ходив і біля мітингувальників і серед них і не помітив жодної агресії. Навпаки, він помітив людей, які висловлюють свою позицію.

picture

На фото — Святослав Юраш / Facebook

Голова партії "Голос" Кіра Рудик також висловила журналістам видання "Коментарі" свою думку щодо мітингу активакцинаторів. Політик зазначає, що цей мітинг — це не що інше, як результат бездіяльності влади у питаннях інформаційної кампанії.

"Вакцина стала доступною в країні ще з кінця зими чи початку весни, але подивіться, чи багато було зроблено, щоб її якимось чином популяризувати. Зроблено було фактично нуль. Якщо ви виїдете за Київ, то ви побачите на трасі практично через кожен кілометр, плакати та білборди про "Велике будівництво" і про те, що це програма президента. Але ви ніде не побачите білборди про те, що вакцинація рятує життя. Це означає, що влада вміє робити рекламні кампанії, але вибирає робити їх про дороги, а не про вакцини", - зазначила Рудик.

Водночас голова партії "Голос" наголосила, що виходила сьогодні у мітингувальників. На її думку, протестувальники не агресивні, вони дуже схвильовані та бояться.

"Нещодавно мені довелося вмовляти своїх бабусю та дідуся вакцинувати. Я пояснювала, що до них не почне приклеюватися магніт, у них не зміниться ДНК, і інше. Я чудово розумію, що це великий процес — переконувати людей і спростовувати їхні страхи. Цю роботу не робить владу. Що трапляється з людьми, коли вони налякані? Ви можете спостерігати це сьогодні під стінами Верховної Ради", - каже політик.

Рудик вважає, що зараз усі лікарі мають з усіх "прасок" говорити людям про те, що вакцинація – це безпечно. Зараз рекордну кількість ресурсів потрібно витратити на кампанію з вакцинації. Однак, цього не відбувається.

"На цей мітинг я дивлюся з жалем, бо це свідчить провал кампанії з вакцинації в Україні", - підсумувала Кіра Рудик.

picture

На фото — Кіра Рудік / Facebook
Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що у Києві антивакцинатори заблокували рух у центрі міста. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло, як у Києві проходив мітинг проти обов'язкової вакцинації. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися