Актуально

Є відео з іншою людиною: активіста, який розбив скло на Банковій, відправили під домашній арешт (фото)

Печерський Києва відправив під цілодобовий домашній арешт активіста Владислава Гранецького-Стафійчука (Владислав Сорд). Поліція вважає, що це саме він розбив скло у дверях Офісу президента на мітингу в підтримку Сергія Стерненко, 20 березня.

Чоловікові вже повідомили про підозру, однак з рішенням суду не згодні інші активісти, які сьогодні підтримували свого товариша під будівлею суду, передає кореспондент Коментарів.

Так, за їхніми словами, у поліції є відео, яке доводить непричетність Сорда до пошкодження дверей на Банковій: на кадрах видно зовсім іншу людину. Прихильники Владислава Гранецького обіцяють і далі підтримувати активіста і вже готують апеляцію на рішення Печерського суду. Її обіцяють подати до 1 квітня.

Влад Сорд був затриманий правоохоронцями ввечері 20 березня, після заворушень на вулиці Банковій, які влаштували прихильники одеського активіста Сергія Стерненка.

Про чоловіка відомо, що він близько чотирьох років боровся на Донбасі в складі добровольчих формувань "ДУК Правий сектор" і "ОУН", а потім на контракті в 93-й бригаді.

Після демобілізації Влад заснував видавництво "Будинок химер" і займався написанням книг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися