У Києві заарештували активи білоруського підприємства на 4 мільярди гривень

Підприємство могло допомагати Росії у повномасштабній війні проти України

В Україне триває розслідування діяльності одного з білоруських підприємств. Активи цієї компанії вже арештовано. Арештом корпоративних прав білоруського підприємства займалася Подільська окружна прокуратура міста Києва. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Офісі генерального прокурора України.

Згідно з повідомлення Офісу генерального прокурора України, арешт був накладений на статутний капітал компанії в розмірі майже 1 мільярд гривень і на рухоме й нерухоме майно підприємства, яке оцінюється в 3 мільярди гривень. Наразі правоохоронні органи працюють над передачею майна до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

"За даними слідства, на території України функціонує білоруське підприємство, яке надає послуги у сфері добування нафти та природного газу. У своїй діяльності воно використовує обладнання унітарного підприємства "Бєлоруснафта", - повідомили в Офісі генпрокурора України. 

Діяльність білоруського підприємства розслідують згідно із статтею щодо фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади та зловживання повноваженнями юридичною особою. Тобто компанія, яку арештували, могла надавати допомогу РФ у війні проти України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині у лісі поліція знайшла ще одне тіло вбитого цивільного. На Колонщині в Макарівському районі Київщини правоохоронні органи знайшли ще одне тіло вбитого російськими окупантами мирного жителя. Російські військові розстріляли 49-річного чоловіка.

Також "Коментарі" писали, що Путін нагородив орденом полк, причетний до звірств у Київській області. Путін вручив 239-му гвардійському танковому полку орден "за масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом полку в бойових діях із захисту державних інтересів". Нагороджений орденом 239-й танковий полк РФ фігурував у розслідуваннях видання "Медуза" й журналістського проекту Astra шодо злочинів, які вчинили російські окупанти в селі Богданівка, що знаходиться в Броварському районі на Київщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися