"За масовий героїзм": Путін нагородив орденом полк, причетний до звірств у Київській області

Саме цей полк фігурував у розслідуванні журналістів про воєнні злочини РФ у Київській області

Путін вручив 239-му гвардійському танковому полку орден "за масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом полку в бойових діях із захисту державних інтересів". Як повідомляють "Коментарі", про це зокрема йдеться в указі президента РФ про нагородження.

Нагороджений орденом 239-й танковий полк РФ фігурував у розслідуваннях видання "Медуза" й журналістського проекту Astra шодо злочинів, які вчинили російські окупанти в селі Богданівка, що знаходиться в Броварському районі на Київщині. Село було під контролем окупаційних військ близько трьох тижнів. За цей період там сталося кілька вбивств і зґвалтуваннь місцевих мирних жителів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Романа Ратушного, який загинув на війні. Йдеться про перейменування вулиці Волгоградської, розташованої біля Протасового Яру в Києві. Роман Ратушний був головою громадської організації "Захистимо Протасів Яр" та боровся із забудовою зеленої зони.

Також "Коментарі" писали, що між Києвом та Васильковом відновлено щоденне курсування приміських поїздів: розклад руху. "Укрзалізниця" поступово відновлює логістику Київської області. Зокрема, щоб покращити обслуговування пасажирів у приміському сполученні, із 17 червня між столицею та Васильковом запускають щоденні приміські поїзди.

Читайте на порталі "Коментарі": перший інклюзивний район Києва: у столиці створюють простір для маломобільних груп населення. У Дарницькому районі Києва понизили бордюри на тротуарах. Столична влада навіть попри війну відновила проект "Перший інклюзивний район Києва". Роботи тривають на кількох вулицях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися