Перший інклюзивний район Києва: у столиці створюють простір для маломобільних груп населення

Київська влада намагається створити кожну локацію столиці комфортною для пересування маломобільних груп населення

У Дарницькому районі Києва понизили бордюри на тротуарах. Столична влада навіть попри війну відновила проект "Перший інклюзивний район Києва". Роботи тривають на кількох вулицях. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській раді у Фейсбуці.

Зокрема в повідомленні Київради зазначається, що тротуари й пішохідні доріжки вже пристосовані до потреб маломобільних груп населення в таких районах:

- шість локацій на перетині Дніпровської набережної та Княжого Затону;

- чотири на вул. Олени Пчілки, 4, 6;

- дві на Харківському шосе, 210.

Як зазначили в Київській міській раді, було докладено чимало зусиль для того, щоб пандуси та з'їзди в столиці стали доступними. У повідомленні наголосили, що створення безбар'єрного простору для маломобільних груп населення в Києві є одним із найважливіших завдань.

"У час війни міська влада продовжує реалізовувати проєкти щодо створення безбар’єрного міського середовища задля забезпечення доступності просторів і послуг для всіх без виключення киян та гостей столиці. Кожна міська локація має бути комфортною для пересування маломобільних груп населення, зокрема людей з інвалідністю, велосипедистів та батьків з маленькими дітьми. Повномасштабна російсько-українська війна завадила повністю реалізувати проєкт "Перший інклюзивний район Києва", проте деякі види робіт все ж були виконані цьогоріч. Ми продовжуємо системно працювати над покращення умов для життя людей в Дарницькому районі та Києві в цілому", - заявив депутат Київської міської ради Григорій Маленко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", доставка посилок з Китаю повертається у Київську область. Генеральний директор "Укрпошти" зазначив, що доставка посилок в Україну з Китаю буде здійснюватися через одну з європейських країн. На старті п’ятнадцять областей, зокрема — Київська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


соломія

14 червня 2022, 23:44

панове журналісти. сподіваюся, вам відомо, що власні назви - не перекладаються. отже, якщо ви вже пишете тією московинською мовою загарбника, то пишіть грамотно - уліца Олэны Пчилкы, Княжый Затон, Днипровська Набэрэжна. Харкивськэ Шосэ

ольга

14 червня 2022, 23:15

А в інших районах міста як? Хтось пробував з метро Виставковий центр попасти на ВДНХ на інвалідному візку? Це ще той квест.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися