У Києві зафіксували випадок сказу: як уберегтися від небезпечної інфекції

Щоб запобігти зараженню домашніх тварин, треба щорічно робити їм щеплення

Згідно з даними головного управління Держпродспоживслужби, у Печерському районі Києва було зафіксовано випадок сказу у вуличного кота. Сказ - це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка трапляється як у людей, так і у тварин. Сказ викликає вірус, який вражає цетральну нервову систему. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській державній адміністрації.

"Сказ – особливо небезпечна інфекційна хвороба людей і тварин. Збудником сказу є вірус, що вражає центральну нервову систему. Зараження сказом відбувається через пошкоджені шкірні покриви або слизові оболонки під час укусу або ослинення", - заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник в ефірі телеканалу "Київ".

Відповідно до порад спеціалістів, у разі укусу людини твариною, необхідно одразу ж промити рану водою з милом і терміново звернутися до медустанови.

Щоб тварини не заразилися на сказ, їм необхідно щорічно робити щеплення й дотримуватися правил утримання.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Макрон підбив підсумки візиту до Києва словами Гімну України. Він розпочав свою посаду першими рядками з Гімну України та заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Європи, яка продовжить надавати військову, економічну та гуманітарну допомогу, щоб допомогти українським захисникам відбити атаки російських окупантів.

Також "Коментарі" писали, що намагався продати ввезені для армії авто: у Києві затримали власника СТО, який наживався на гуманітарці. Згідно з даними слідчих, власник СТО мав у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які, згідно з Декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, ввезли до України, щоб передати одній із військових частин. Однак затриманий намагався організувати продаж цих авто. 

Читайте на порталі "Коментарі": Макрон у Києві заявив про готовність поїхати до Росії: потрібні сигнали від Путіна. За його словами, він готовий продовжувати вести діалог з російським диктатором Володимиром Путіним і при необхідності відвідати Москву, проте для цього потрібні попередні умови та жести від Путіна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися