У Києві злочинці записались до лав добробату, щоб отримати зброю: СБУ повідомила подробиці

Їхньою діяльністю з території РФ керував уродженець Дагестану, підконтрольний представникам російських спецслужб

Завдяки зусиллям працівників Служби безпеки України в Києві була затримана банда злочинців, члени якої записалися до одного із столичних батальйонів Києва, щоб отримати вогнепальну зброю. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили на сайті Служби безпеки України.

"Встановлено, що до складу банди входило 5 осіб різної національності. Їхньою діяльністю з території РФ керував уродженець Дагестану, підконтрольний представникам російських спецслужб", - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

Згідно з інформацією СБУ, злочинцям вдалося отримати зброю завдяки підробним документам. Потім члени угруповання сховали її за місцем свого проживання.

Після затримання у злочинної банди вилучили цілий арсенал зброї, зокрема 1,2 кг вибухівки та бойові гранати, 29 автоматів "Калашникова", гранатомет, кулемет РПК і набої.

Відповідно до даних слідства, злочинці мали намір використати зброю для того, щоб дестабілізувати обстановку в регіоні.

"Наразі повідомлено про підозру одному з активних учасників банди. Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників та осіб, причетних до неї", - додали в СБУ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Макрон підбив підсумки візиту до Києва словами Гімну України. Він розпочав свій допис першими рядками з Гімну України та заявив, що Україна може розраховувати на підтримку Європи, яка продовжить надавати військову, економічну та гуманітарну допомогу, щоб допомогти українським захисникам відбити атаки російських окупантів.

Також "Коментарі" писали, що намагався продати ввезені для армії авто: у Києві затримали власника СТО, який наживався на гуманітарці. Згідно з даними слідчих, власник СТО мав у своєму розпорядженні два автомобілі польської реєстрації, які, згідно з Декларацією про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою, ввезли до України, щоб передати одній із військових частин. Однак затриманий намагався організувати продаж цих авто. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися