ДБР викрило мережу підпільних гральних закладів у Києві, які працювали під “прикриттям” правоохоронців

Власники бізнесу систематично платили працівникам правоохоронних органів задля безперешкодної незаконної діяльності

Фахівці ДБР викрили мережу підпільних гральних залів, які працювали на всій територій України під "прикриттям" правоохоронних органів. До початку війни в Україні працювало 400 таких гральних залів. Після 24 лютого вони припинили ненадовго свою діяльність, однак потім знову відновили роботу. Найбільша їхня активність спостерігалася в Києві та Одесі. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в прес-службі Державного бюро розслідувань у Фейсбуці.

У повідомленні ДБР зазначається, що тільки в Києві та Одесі місячний обіг гральних закладів становив загалом 300 мільйонів гривень.

Підпільні гральні заклади працювали в різних районах міст, намагаючись забезпечити сувору конспірацію. Власники грального бізнесу платили працівникам правоохоронних органів, щоб здійснювати свою незаконну діяльність безперешкодно.

"Працівники ДБР провели понад 115 одночасних обшуків за місцями проживання організаторів незаконного бізнесу, офісних приміщеннях, які забезпечували діяльність незаконних гральних закладів, та у працюючих залах для азартних ігор. Під час обшуків вилучено понад 530 одиниць комп’ютерної техніки, "чорну" бухгалтерію, записи та інші речі та предмети, які вказують на незаконну діяльність гральних закладів. Також вилучено понад 7 мільйонів гривень у різних валютах", - повідомили в ДБР.

У ДБР також зазначили, що наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру організаторам бізнесу й працівникам правоохоронних органів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", випускниця київського університету здобула медаль Філдса — найвищу відзнаку для математика у світі. Марина стала другою жінкою в історії, яка отримала цю нагороду, і другою представницею від України після Володимира Дрінфельда. Нагорода складє 15 тисяч канадських доларів, а медаль - це найпрестижніша нагорода для математиків, яка прирівнюється до Нобелівської премії.

Також "Коментарі" писали, що у Києві розпочали епідеміологічне розслідування через ботулізм. За даними відомства, випадок захворювання на ботулізм у Києві сьогодні, 5 липня, підтвердили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці державної установи зафіксували випадок ботулізма у Дарницькому районі столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися