У Києві розпочали епідеміологічне розслідування через ботулізм

Що відомо про випадок захворювання

У Києві через зафіксований випадок ботулізму розпочали епідеміологічне розслідування. Про це заявили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, випадок захворювання на ботулізм у Києві сьогодні, 5 липня, підтвердили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб. Фахівці державної установи зафіксували випадок ботулізма у Дарницькому районі столиці.

Хворобу діагностували у жінки, яка захворіла після вживання в’яленої риби. Цю їжу потерпіла придбала в магазині "Пчілка" на вулиці Олени Пчілки, 7-Б. Постраждала від отруєння знаходиться в лікарні.

Додамо, що ботулізм є потенційно смертельним інфекційним захворюванням. Частіше за все на ботулізм можна захворіти після вживання консервованих в домашніх умовах грибів, овочевих консервів та копченої риби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через масове отруєння людей шаурмою вирішили провести рейди торгівельними точками. Через спеку будь-який харчовий продукт швидко перетворюється на отруту. Експерти ухвалили рішення обстежувати усі агропромислові ринки, ярмарки та ятки у столиці. Ці торгівельні точки перевірятимуть на дотримання правил безпечності та якості харчових продуктів.

Дивіться також фото, як у Києві демонтували МАФ, де люди потруїлись шаурмою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися