У Броварах лунатимуть сирени: мер міста пояснив причину

Жителів просять зберігати спокій

У п'ятницю 22 липня в Броварах будуть тестувати систему оповіщення. До мешканців міста звернулися із закликом зберігати спокій. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив міський голова Броварів Ігор Сапожко у своєму Телеграмі.

"Увага! Зараз в місті буде проводитися тестування системи оповіщення", - повідомив Сапожко.

Також мер Броварів зазначив, що в місті немає загрози ракетного удару навіть попри сирену.

"Це навчання! Зберігайте спокій", - додав Сапожко.

Як повідомляли раніше "Коментарі", що робити з гербом СРСР на щиті "Батьківщини-матері": результати опитування в "Дії". У "Дії" завершилося опитування щодо зміни символіки на монументі "Батьківщина-мати" у Києві. Згідно з результатами опитування, 85% відсотків громадян підтримують встановлення тризуба замість гербу СРСР. 9% респондентів підтримуть варіант просто зняти герб СРСР і не встановлювати нічого замість нього, тоді як 6% опитаних хочуть, щоб герб залишився на монументі без змін.

Також "Коментарі" писали, що їздили на "навчання": у Києві розкрили схему незаконного виїзду чоловіків. У Києві працівники Служби безпеки України викрили нелегальну схему перетину державного кордону: потенційним призовникам створювали фальшиві документи. Завдяки діям контррозвідників СБУ вдалося викрити незаконну діяльність 34-річного жителя Київської області, який у період військового стану підробляв документи громадянам призовного віку, щоб ті мали можливість виїхати за кордон.

Читайте на порталі "Коментарі": у Демидові почали відновлювати висаджену дамбу. Відомо, що під час просування російських окупантів у Київській області у лютому дамбу було підірвано — це зупинило просування загарбників у бік української столиці. Проте через розлив річки Ірпінь у Демидові підтопило частину будинків.

Читайте также