Нацгвардія у Києві затримала двох російських інформаторів: деталі

У столиці чоловіки збирали інформацію для ворога

Нацгвардійцями вдалося затримати в Києві двох чоловіків, які виявилися російськими інформаторами й збирали дані для ворога, зокрема фотографували місцерозташування військових. Як повідомляють "Коментарі", відповідну заяву опублікувало на своїй Фейсбук-сторінці Північне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України.

"Учора ввечері (21 липня - ред.) під час виконання службово-бойових завдань, гвардійці затримали громадянина, що здійснював фото та відео зйомку військовослужбовців та місце їх розташування. При собі дана особа мала пристрій для відстрілу гумовими кулями Форт-12 з простроченим дозволом на носіння зброї", - повідомили нацгвардійці.

Затриманого вже передали СБУ, щоб з'ясувати всі обставини.

Того ж дня десь опівночі військові затримали 51-річного жителя Донецька, який фотографував контрольно-пропускний пункт і прилеглі території. У чоловіка знайшли документи одного з підприємств РФ.

"Під час перевірки його мобільного телефону з’ясувалося, що чоловік також активно листувався та телефонував на номери ворожої країни та спілкувався у чатах проросійських груп в телеграм каналах", - повідомили в Нацгвардії.

Чоловіка передали Національній поліції для встановлення обставин.

Як повідомляли раніше "Коментарі", що робити з гербом СРСР на щиті "Батьківщини-матері": результати опитування в "Дії". У "Дії" завершилося опитування щодо зміни символіки на монументі "Батьківщина-мати" у Києві. Згідно з результатами опитування, 85% відсотків громадян підтримують встановлення тризуба замість гербу СРСР. 9% респондентів підтримуть варіант просто зняти герб СРСР і не встановлювати нічого замість нього, тоді як 6% опитаних хочуть, щоб герб залишився на монументі без змін.

Також "Коментарі" писали, що їздили на "навчання": у Києві розкрили схему незаконного виїзду чоловіків. У Києві працівники Служби безпеки України викрили нелегальну схему перетину державного кордону: потенційним призовникам створювали фальшиві документи. Завдяки діям контррозвідників СБУ вдалося викрити незаконну діяльність 34-річного жителя Київської області, який у період військового стану підробляв документи громадянам призовного віку, щоб ті мали можливість виїхати за кордон.

Читайте также