У Київській області ввели карантинні обмеження через випадок зараження сказом: подробиці

Проводиться дощеплення проти сказу собак та котів

У Згурівці в Київській області ввели карантинні обмеження через зафіксований випадок сказу у тварини. Наразі територію населених пунктів Красне, Щасливе, Олександринівка визнали зоною, що може нести загрозу. Як повідомляють "Коментарі", відповідна заява з'явилася на Фейсбук-сторінці Згурівської територіальної громади. 

"На підставі Звіту про результати лабораторного дослідження підтверджено діагноз на сказ кішки в смт Згурівка. Прилеглі території з 27.07.2022 в радіусі 10 км оголошено неблагополучними щодо сказу тварин, територію населених пунктів с. Красне, с. Щасливе, с. Олександринівка – загрозливою зоною", - повідомили в Згурівській територіальній громаді.

У повідомленні зазначається, що Служба державної ветеринарної медицини в зоні, де введено карантин, вживає всіх необхідних заходів для того, щоб хвороба не поширилася.

Також там наразі проводять дощеплення тварин проти сказу, ведеться роз'яснювальна робота з населенням.

Як повідомляли раніше "Коментарі", побратимом Бучі стало ще одне польське місто. У Бучі тепер є ще одне місто-пробратим. Сьогодні до Тушина та Пщини доєдналося ще одне польське місто - Катовіце. Спільна перемога важлива, адже війна триває на Сході Європи, а український народ відстоює право на вільне демократичне життя.

Також "Коментарі" писали, що в Києві через прорив труби вулиця перетворилася на річку (ВІДЕО). У Святошинському районі Києва на вулиці Жмеринській стався прорив труби, через що частина дороги стала схожою на річку. На відео, яке опублікували в соціальних мережах, видно, що вода тече вулицею величезним потоком. Значна ділянка дорога через прорив труби була затоплена водою.

Читайте на порталі "Коментарі": жорстоке вбивство в Київській області: чоловік ножицями забив до смерті свого товариша. Близько 19:00 до правоохоронців надійшло повідомлення про бійку, на місці події поліцейськими було виявлено тіло чоловіка. Наразі поліція помістили зловмисника до ізолятора тимчасового тримання. Чоловіку загрожує позбавлення волі строком до 15 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися