Перевищення формальдегідів та діоксидів: де у Києві найбільш забруднене повітря та які причини цього

Значне забруднення повітря відбувається через неймовірну спеку

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського опублікувала досліддження, у якому можна побачити, який у Києві був стан повітря протягом минулого тижня. У столиці був перевищений рівень забрудненості формальдегідом та діоксидами вуглецю та азоту. Як повідомляють "Коментарі", обсерваторія розповіла в коментарі для "УНН", чому в Києві забруднене повітря.

"Значне забруднення повітря відбувається через неймовірну спеку. Але зараз пішли дощі тож повітря стало значно чистішим. Але минулого тижня ми фіксували значне забруднення на Бессарабській та Деміївській площах, на проспекті Перемоги. Зазвичай там, де велика кількість автотранспорту, адже це в Києві основний забруднювач повітря. У деяких місцях утворюються затори, в тому числі і на блокпостах, що сприяє збільшенню концентрації формальдегіду та діоксидів. Також ремонт автошляхів погіршує ситуацію і не лише через затори. Сам асфальт, який завозять для ремонту, виділяє в атмосферу багато шкідливих сполук", - заявили в обсерваторії.

Також там зазначили, що повтря може погіршуватися через якість пального. Однак наразі визначити, чому саме повітря в столиці забруднене, важко.

"Забрудненість повітря особливо шкідливе для дихальних шляхів. Також вкрай негативно діє на стан людей із серцево-судинними захворюваннями. Особливо піддаються впливу ті жителі, чиї вікна на великі автотраси, вулиці з активним потіком автомобілів. Адже шкідливі речовини одразу піднімаються у висоту", - повідомили в коментарі виданню.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українські військові ліквідували окупантів, які катували мирних жителів у Бучі. Військовим Збройних сил України вдалося ліквідувати росіян з 64-ї окремої мотострілецької бригади, які катували мирних жителів Бучі під час окупації Київської області. Окупанти показали фото знищених військових зі складу 64 окремої мотострілецької бригади з Хабаровська. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися