Столична адвокатка продавала "липові" довідки чоловікам для виїзду за кордон: деталі схеми

Вартість «послуг» складала 12 тис. доларів США

Столичні прокурори повідомили про підозру адвокатці, яка займалася виготовленням підроблених документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку мали змогу безперешкодно перетнути державний кордон України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській прокуратурі.

"Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, перебуваючи у злочинній змові з іншими особами, за грошову винагороду розробила та впровадила механізм виготовлення підроблених документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетинати державний кордон України в умовах воєнного стану", - йдеться в повідомленні прокурорів.

Зазначається, що вартість таких послуг складала 12 тисяч доларів США. Адвокатка була затримана, коли отримувала кошти за створену довідку з фіктивним діагнозом, який дає відстрочку від призову. Під час обшуку за місцем проживанняу  зловмисниці було знайдено документи, які підтвердили незаконну діяльність, і отримані раніше кошти за фіктивні документи.

Наразі жінці повідомили про підозру. Правоохоронні органи займаються встановленням її спільників.

Як повідомляли раніше "Коментарі", українські військові ліквідували окупантів, які катували мирних жителів у Бучі. Військовим Збройних сил України вдалося ліквідувати росіян з 64-ї окремої мотострілецької бригади, які катували мирних жителів Бучі під час окупації Київської області. Окупанти показали фото знищених військових зі складу 64 окремої мотострілецької бригади з Хабаровська.

Також "Коментарі" писали, що в Києві ліквідували стихійне звалище біля Дніпра: сміття вивозили мішками чотири дні. У Києві в Дарницькому районі комунальники прибрали величезне сміттєзвалище біля однієї із заток Дніпра. Для ліквідації сміття довелося задіяти спеціальну техніку. У комунальному підприємстві звернулися до мешканців столиці із закликом повідомляти про сміття біля водойм у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися