Кличко пояснив необхідність зупинки громадського транспорту на час тривоги: "Це правила, написані кровʼю"

Скупчення людей у громадському транспорті в разі ракетного удару несе загрозу їхньому життю

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, чому ухвалили рішення щодо зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Як повідомляють "Коментарі", про це Віталій Кличко розповів в інтерв'ю виданню "Бабель".

Кличко повідомив, що ухвалив рішення не самостійно, а зважаючи на рекомендації Ради оборони міста, військових і спеціалістів зі Служби надзвичайних ситуацій.

Мер Києва наголосив, що скупчення людей під час повітряної тривоги - це небезпечно. Тому потрібно залишати ТРЦ, виходити з громадського транспорту і йти в укриття.

"Якщо немає укриття, потрібно миттєво сховатися, це мають бути або бетонні конструкції, або улоговина. Люди повинні вийти з транспорту і розосередитися. По-друге, критики дуже багато: "Навіщо ми виходимо з транспорту?" Тому що це правила, написані кровʼю. У Миколаєві влучили в зупинку, загинули багато людей, багато поранених. Ці правила для того, щоб уникнути трагедії", - зазначив Кличко.

За словами Кличка, ідеальним рішенням було б будівництво укриттів на кожній зупинці, однак це неможливо зробити через відсутність грошей у бюджеті.

"Скупчення людей у громадському транспорті в разі ракетного удару несе загрозу для їхнього життя. Тому вийшли, розосередились чи, оптимально, добігли до бомбосховища або укриття і перечекали повітряну тривогу", - додав мер Києва.

Як повідомляли раніше "Коментарі", на Київщині згоріли цех, автомобіль та десяток холодильників. Одна з пожеж сталася у Вишгородському районі. В селі Пірново горіло виробниче приміщення, розташоване на вулиці Київській. Вогонь гасили рятувальники з пожежних частин Вишгороду та села Нові Петрівці. На ліквідування пожежі витратили майже чотири години. Подробиці надзвичайної ситуації не повідомляють. Ще одна пожежа виникла у Броварському районі. В селищі міського типу Велика Димерка на вулиці Соборній горіло сміття.

Читайте также