У Києві підірвали Вищий антикорупційний суд: подробиці

Вибух пошкодив будівлю Вищого антикорупційного суду

На території Вищого антикорупційного суду в ніч на 1 жовтня прогримів вибух. Про це повідомляє в п'ятницю, 2 жовтня, на своїй сторінці в Facebook пресслужба ВАКС.

Згідно з інформацією, невстановлений предмет вибухнув у внутрішньому дворі суду на проспекті Перемоги. Вибухом пошкодило фасад будівлі.

"За попередніми даними, інцидент стався, ймовірно, з використанням невідомого вибухового пристрою", - повідомила пресслужба.

Ця подія ВАКС розцінює як факт втручання в діяльність по здійсненню правосуддя способом, небезпечним для життя і здоров'я, спрямованого на перешкоджання виконанню суддями ВАКС своїх службових обов'язків.

Проте, співробітники суду працюють в штатному режимі.

Як повідомляв портал "Коментарі",  1 вересня замість святкової лінійки в гімназії шукали вибухівку. На наступний день, 2 вересня, також надійшло анонімне повідомлення про замінування. Крім того, 25 серпня ця будівля теж "мінували". Тоді весь персонал гімназії вивели за паркан, а саму територію заповнили і обстежили поліцейські, кінологи з собаками, вибухотехніки. В протягом 4 годин довелося чекати, щоб потрапити в будівлю гімназії. Перед цим повідомлення про мінування цього ж навчального закладу надходило 3 червня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися