Київська гребля: загрожує масштабна трагедія при можливому прориві (схема затоплення)

"Київська гребля – один із найнебезпечніших об'єктів на Землі," - думка експерта

Наприкінці лютого війська країни-агресора вже намагалися пошкодити греблю Київського водосховища. Успішно спрацювала ППО, і руйнації запобігли.

Київський еколог Василь Кредо вважає, що Київська ГЕС – один із найнебезпечніших об'єктів на Землі. Він стверджує, що споруда на 93% є аварійною.

Було опубліковано навіть приблизний сценарій розвитку подій після руйнування греблі. За словами Василя Кредо, першою загине Оболонь – 4-метрова хвиля накриє її за 3 хвилини після аварії. Ще через 2 хвилини вода дістанеться Троєщини, через 10 – до Подолу, через 15 – затопить Русанівку. Може постраждати й решта території України – майже 30 міст, сотні селищ та сіл будуть підтоплені.

Колишній радник заступника міського голови у КМДА Олег Попенко закликає не сприймати заяви Василя Кредо як істину.

"Я зустрічав і інші думки від фахівців з надзвичайних ситуацій, які говорили про не такі апокаліптичні сценарії. Хвиля йтиме поступово, руйнація греблі одразу неможлива, і терміни підняття води вимірюються кількома днями. Але я точно розумію, що роз'яснювальна робота серед населення точно зараз потрібна. Бо хтось начитається такого еколога," - повідомляє експерт.

Відомо, що Київська гребля має три ступені захисту:

- бетонна гребля;

- водовідвідний канал, який йде вода, що просочується через фільтраційні канали;

- земельна дамба.

Бетонна частина захисних споруд була побудована з урахуванням можливого землетрусу силою 7 балів. Близько 400 датчиків фіксують усі зміни, щоб запобігти техногенній аварії. Інженери вважають, що дамба Київського водосховища може зруйнуватися виключно у разі прямого влучення атомної бомби або метеорита діаметром 100 метрів.

Читайте далі: у Києві фото "любителів" паркуватися на газонах будуть занесені до бази правопорушників. "Якщо порушення будуть повторними, відповідний протокол буде направлено до адміністративної комісії КМДА для притягнення винних до відповідальності", - повідомляє КО "Київзеленбуд".

Також на сайті: у київських McDonald's йде активна підготовка до відкриття – нове повідомлення від компанії. "Щоб все було ідеально, ми ретельно готуємось до нашої зустрічі!" - McDonald's.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

24 вересня 2022, 09:52

Статья про Киевскую ГЭС, а на фото что? Это не Киевская ГЭС. Всякое гаано пытается на панике заработать. Мрази.

Василий КРЕДО

19 вересня 2022, 12:28

В Кривом Роге водохранилище в десятки раз меньше, чем Киевское. Но все знают - что там произошло. О том, что может произойти в Киеве и в Украине, в случае катастрофы Киевской плотины я описал в эпопее "ВОДА". Она есть в интернете: почитайте.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися