Туристи з Києва ледь не замерзли у горах: історія порятунку (ФОТО)

Через погіршення погодних умов у Карпатах у небезпеці опинилися молоді туристи з Києва

19 вересня на Чорногірському хребті між Закарпатською та Івано-Франківською областями різко погіршилися погодні умови. Через це у скрутному становищі опинилися туристи зі столиці.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області на сторінці у Facebook.

22-річний киянин повідомив у Спеціальну пошуково-рятувальну частину про те, що він разом дівчиною пересувався Чорногірським хребтом від озера Бребенескул в напрямку до гори Дземброня. Однак через сильний вітер, обмежену видимість та низьку температуру туристи були змушені зупинитися та попросити про порятунок.

"Для надання допомоги туристам одразу було залучено пошуково-рятувальне відділення Явірник, що базується на горі Піп Іван та повідомлено Оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС в Закарпатській області для залучення Рахівських гірських рятувальників для надання допомоги з проведення пошуково-рятувальних робіт", – коментує ситуацію ДСНС.

Рятувальники знайшли постраждалих та провели заходи з обігріву. Потім туристів супроводили до озера Бребенескул. В селі Богдан на Закарпатті рятувальники передали туристів медикам. Від подальшої госпіталізації постраждалі відмовилися.

Читайте на сайті: "Синоптики прогнозують перший снігопад у Києві вже в жовтні: названа точна дата". Про це повідомляє метеосайт Wisemeteo.

"Коментарі" повідомляють: "Сьогодні та завтра відключатимуть електроенергію на Київщині: де не буде світла (АДРЕСИ)". 21-22 вересня планово відключать електропостачання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися