Київський дантист потрапив під суд через смерть пацієнтки

Лікаря можуть відсторонити від лікарської практики

У Києві судитимуть стоматолога через пацієнтки, яка померла після лікувальних процедур. Про це повідомляє прес-служба Київського міського суду.

"За погодженням Київської місцевої прокуратури № 7 працівниками столичної поліції повідомлено про підозру стоматолога за фактом неналежного виконання професійних обов'язків, що спричинило смерть пацієнтки", - пишуть в повідомленні.

Нагадаємо, інцидент стався ще два роки тому в стоматологічному центрі на вулиці Воздвиженській. Стоматолог, під час процедур, вколов 48-річній пацієнтці знеболюючий лікарський засіб, після чого у неї почалися прояви алергічної реакції на препарат, і як наслідок вона втратила свідомість.

Стоматолог пояснив, що зробив три ін'єкції препарату для місцевої анестезії. Однак через деякий час пацієнтка втратила свідомість і у неї почалися судоми.

Поліція встановила, що замість введення необхідних препаратів лікар почав проводити серцево-легеневу реанімацію і штучне дихання.

Медики швидкої допомоги почали надавати необхідну допомогу тільки за 30 хвилин після виникнення загрозливого стану. Це було занадто пізно.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київський суд розглядатиме справу про псевдомінування. Київська місцева прокуратура № 10 направила в суд обвинувальний акт щодо 56-річної жінки, яка неодноразово повідомляла про мінування корпусів Національної академії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися