Аварійні відключення на Київщині: 50% абонентів без світла

Негода спричинила аварійні відключення світла на Київщині

Мокрий сніг та пориви вітру спричинили аварійні відключення електроенергії на Київщині. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Повідомляється, що попри складні погодні умови, енергетики оперативно відновлюють пошкодження. Наразі без світла через негоду залишаються три населені пункти в Бориспільському районі.

Олексій Кулеба зазначив, що негода впливає й на темпи відновлення пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів мережі. Наразі 50% абонентів на Київщині планово залишаються без електрики.

"Спільно з енергетиками робимо все, щоб відновити електрику й повернутися до вимкнень із графіком. Вкотре наголошую, що багато залежить від нас. Продовжуємо тотальну економію та не включаємо все одразу, коли електрика з’являється. Дякую всім, хто відповідально ставиться до споживання електроенергії", - написав голова Київської ОВА.

Нагадуємо, що у Києві запровадили нові графіки відключень світла. Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко розповів, що нові графіки можуть виглядати дещо складнішими, але їх наявність у поточних умовах - це можливість планувати.

"Схоже, така наша найближча нова реальність на якийсь час, поки ми не повернемося до обсягів генерації, які були до 23 листопада", - зазначив Коваленко.

Протягом 11-12 грудня сильна негода повністю знеструмила населені пункти на Київщині. Негода стала причиною аварійних відключень світла. Спеціалісти ДТЕК повернули електропостачання у 20 населених пунктів, які були знеструмлені повністю та 57 — частково.

Станом на 12 грудня повністю знеструмленими лишалися 14 населених пунктів та 37 — частково. Через пориви вітру були знеструмленими повністю 22 лінії електропередачі 6-10 кВ та 10 частково, 525 трансформаторних підстанцій.

На Київщині вишки мобільного зв’язку під’єднали до генераторів. Чотири вишки мобільного зв’язку в Бучі під’єднали до резервного живлення. Процес заживлення інших вишок триває. Оператори пообіцяли, що під час можливого блекауту мешканці Бучі зможуть здійснювати дзвінки, де є покриття мережі заживлених вишок. Цього, ймовірно, буде недостатньо для підтримки мобільного інтернету, але вистачить для звичайних телефонних переговорів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися