У Гостомелі викрали графіті Бенксі: організатору повідомили про підозру

Завдяки небайдужості громадян, поліцейські та силовики затримали зловмисників

Поліція Київської області повідомила організатору викрадення графіті всесвітньо відомого митця Бенксі вартістю у понад 9 мільйонів гривень про підозру. Про це повідомили у поліції Київської області, передають "Коментарі".

2 грудня 2022 року група жителів Києва та Черкас демонтувала картину британського художника, яка зображує жінку у протигазі, зі стіни зруйнованого російськими окупантами будинку в Гостомелі.

Фігуранти намагалися транспортувати графіті за допомогою дерев'яних дощок та поліетилену. Завдяки небайдужості громадян, поліція та силовики затримали порушників.

У ході досудового розслідування було проведено мистецтвознавчі експертизи, за результатами яких було визначено вартість картини британського вуличного художника – понад 9 мільйонів гривень.

Про підозру організатору викрадення повідомили слідчі Бучанського управління поліції Київської області за процесуальним керівництвом окружної прокуратури. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Бенксі показав процес створення графіті на Київщині. Всесвітньовідомий британський вуличний художник графіті, політичний активіст та режисер Бенксі у себе на сторінці в Instagram підтвердив, що створив серію малюнків в постраждалих від російської агресії містах Київщини.

На сторінці художника з’явилось відео з подорожі до України, в кінці якого з’являється текст "In solidarity with the people of Ukraine", що перекладається як "На знак солідарності з народом України".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися