Бенксі показав процес створення графіті на Київщині (ВІДЕО)

Вуличний художник Бенксі став почесним громадянином Ірпеня

Бенксі показав свою подорож до України і процес створення малюнків на Київщині. Про це повідомляє Ukraine NOW.

Всесвітньовідомий британський вуличний художник графіті, політичний активіст та режисер Бенксі у себе на сторінці в Instagram підтвердив, що створив серію малюнків в постраждалих від російської агресії містах Київщини. На сторінці художника з’явилось відео з подорожі до України, в кінці якого з’являється текст "In solidarity with the people of Ukraine", що перекладається як "На знак солідарності з народом України".

Також повідомляється, що Бенксі став почесним громадянином Ірпеня. У документі міськради йдеться, що британський вуличний художник залишив на одному зі зруйнованих окупантами будинків своє графіті, таким чином привернувши увагу світової спільноти до масштабів руйнувань Ірпеня.

Вандали зрізали з фасаду будівлі у Гостомелі графіті Бенксі. Зображення було нанесено на утеплювач, і його вкрали, підрізавши пінопласт. Зловмисників упіймали.

Кияни просять захистити твори Бенксі від вандалів. Кияни просять захистити твори Бенксі на території Київщини від вандалів та охочих привласнити. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради.

"Внести графіті відомого художника Бенксі, розміщені на території Києва та Київської області, до списку об'єктів культурної спадщини України, щоб захистити від охочих привласнити чи можливих вандалів", - йдеться у тексті петиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися