Новорічні обстріли пошкодили віварій в КНУ Шевченка: там знаходилися тварини

Крім того, зазнали руйнування безцінні вітражі

Корпус ННЦ "Інститут біології та медицини" КНУ Шевченка постраждав від ракетного обстрілу росіян 31 грудня та потребує допомоги. Вибуховою хвилею був пошкоджений віварій, де знаходилися тварини, інформує БЖ.

Віварій залишився практично без вікон, повідомляє ННЦ "Інститут біології та медицини" Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

"Ми намагаємось своїми силами врятувати його мешканців – тварин, без яких і науковий, і навчальний процес уявити неможливо. Ми зберігали наших маленьких підопічних під час карантину, вберегли їх при осаді Києва, проте тепер, з огляду на морози, що очікуються, без вашої допомоги нам не впоратись!", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазнали руйнування вітражі, створені українською художницею Ларисою Міщенко.

"Вітражі, що були не лише окрасою нашого Інституту, перлиною художнього мистецтва. Вони надихали нас кожного дня, бо втілювали в собі поезію нашої Біології! Вони як крила, розгорнуті у височині, кликали нас із собою", - додали у "Інституті біології та медицини".

КНУ запустив збір грошей на відновлення віварію та вітражів. Реквізити для переказів можна знайти за посиланням.

Нагадуємо, що над Києвом в новорічну ніч збили три десятки ракет. Під час повітряної тривоги були збиті ракети впали у Шевченківському та Дніпровському районах Києва. Внаслідок влучання уламків збитої ракети у Шевченківському районі пошкоджено капот автомобіля. В Дніпровському районі столиці уламки збитої ракети знайшли на проїжджій частині.

Читайте также