В багатоповерхівках в Ірпені прогриміли вибухи (ФОТО)

Що відомо про надзвичайну ситуацію

В Ірпені в багатоквартирних будинках сталися вибухи та пожежі. Про причини надзвичайної ситуації розповіли в Ірпінській міській раді, передають "Коментарі".

За даними місцевих комунальників, обидва вибухи сталися в житлових багатоповерхових будинках внаслідок неправильного використання електроприладів.

"Сьогодні в м. Ірпені в багатоквартирних будинках по вул. Шевченка, 4 та вул. Квіткова, 2 внаслідок перевищення навантаження електромережі стався вибух запобіжника в щитовій та вигорання поверхових щитків", — повідомили в Ірпінській міській раді.

Працівники дільниці електричних мереж провели низку заходів щодо відновлення електропостачання в квартири та живлення багатоповерхівок. Однак на вулиці Квіткова, 2 мешканці обмежили доступ до поверхових щитків. За цією адресою ремонтні роботи ще будуть продовжуватись. В комунальному підприємстві "Управління житлово-комунального господарства "Ірпінь" закликали мешканців надавати доступ представникам управлінської організації, оскільки від цього залежить оперативне усунення аварій.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа на території гаражного кооперативу. Пожежа виникла в одному з гаражів, а полум'я перекинулось на поруч розташовані гаражі. Вогонь на площі 120 квадратних метрів два десятки пожежників гасили півтори години. Під час гасіння пожежі з одного з гаражів рятувальники винесли каністри з паливом та газовий балон, попередивши можливий вибух. Гараж, де виникла пожежа, згорів вщент. В сусідніх гаражах пошкоджені автомобілі, дах, міжгаражні перекриття та особисті речі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вщент згоріли приватний будинок та магазин, розташований у підвалі п’ятиповерхівки. Приватний будинок горів у Дніпровському районі Києва по вулиці Черемшини. У Шевченківському районі столиці гасили пожежу у приміщенні недіючого магазину на вулиці Рейтарській, 26/14.

Окрім того, у Києві вщент згоріла квартира в багатоповерхівці. Масштабна пожежа сталася у Дніпровському районі Києва в неділю, 8 січня, в 16-поверховому житловому будинку на вулиці Райдужній, 19. Горіла одна з квартир на дванадцятому поверсі. Вогонь з однієї з кімнат розповсюдився на балкон.

Дивіться також відео, як на Київщині поліцейські врятували родину від пожежі в приватному будинку.

Читайте также