В Броварах стався вибух в багатоповерхівці (ФОТО)

Подробиці розповіли рятувальники

В одній з квартир багатоповерхового житлового будинку в Броварах вибухнув туристичний газовий балон. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, це не перший випадок вибуху туристичної газової плити. Чергова надзвичайна подія сталася сьогодні, 9 січня, в квартирі на другому поверсі дев’ятиповерхівки на вулиці Симона Петлюри. Вибухнув туристичний газовий балончик, що знаходився в портативній переносній газовій плитці, яка була розміщена на електроплиті.

До вибуху призвело увімкнення електричної напруги після відключення світла. Балончик нагрівся та вибухнув. Пожежі внаслідок вибуху не було. Під час вибуху ніхто не постраждав. Однак вибуховою хвилею пошкоджені двері та вікна квартири.

Ще два вибухи сталися сьогодні, 9 січня, в багатоповерхівках в Ірпені. Обидва вибухи прогриміли в житлових багатоповерхових будинках внаслідок неправильного використання електроприладів. Внаслідок перевищення навантаження електромережі сталися вибухи запобіжників в щитових та вигорання поверхових щитків.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа на території гаражного кооперативу. Пожежа виникла в одному з гаражів, а полум'я перекинулось на поруч розташовані гаражі. Вогонь на площі 120 квадратних метрів два десятки пожежників гасили півтори години. Під час гасіння пожежі з одного з гаражів рятувальники винесли каністри з паливом та газовий балон, попередивши можливий вибух. Гараж, де виникла пожежа, згорів вщент. В сусідніх гаражах пошкоджені автомобілі, дах, міжгаражні перекриття та особисті речі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вщент згоріли приватний будинок та магазин, розташований у підвалі п’ятиповерхівки. Приватний будинок горів у Дніпровському районі Києва по вулиці Черемшини. У Шевченківському районі столиці гасили пожежу у приміщенні недіючого магазину на вулиці Рейтарській, 26/14.

Окрім того, у Києві вщент згоріла квартира в багатоповерхівці. Масштабна пожежа сталася у Дніпровському районі Києва в неділю, 8 січня, в 16-поверховому житловому будинку на вулиці Райдужній, 19. Горіла одна з квартир на дванадцятому поверсі. Вогонь з однієї з кімнат розповсюдився на балкон.

Дивіться також відео, як на Київщині поліцейські врятували родину від пожежі в приватному будинку.

Читайте также