Під Києвом вщент згоріла квартира в багатоповерхівці (ФОТО, ВІДЕО)

Гасити пожежу заважали хаотично припарковані автомобіль

В одному з житлових комплексів Софіївської Борщагівки згоріла квартира в багатоповерховому житловому будинку. Про пожежу розповіли в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, швидко загасити пожежу заважало хаотичне паркування автомобілів біля багатоповерхівки на вулиці Соборній. За цією адресою сталася пожежа в одній з квартир на п'ятому поверсі. З верхніх поверхів евакуювали шістьох мешканців. У квартирі палала кухня та балкон, в приміщеннях було сильне задимлення.

Загасити пожежу вдалося менш ніж за годину. Обійшлось без жертв. Однак рятувальники вкотре попередили водіїв, що через втрачені хвилини для порятунку людей іншим разом це може коштувати комусь життя. Власників автомобілів закликали паркуватися так, щоб не заважати проїзду спеціального транспорту. Причину пожежі встановлюють.

у селі Софіївська Борщагівка прогримів вибух в багатоповерховому житловому будинку на вулиці Чубинського. В цокольному приміщенні дев’ятиповерхівки вибухнув акумулятор, підключений до інвертора. Після цього сталася пожежа. В приміщенні, де стався вибух, розташований магазин "Двоє дверей". Загиблих та потерпілих немає. Внаслідок пожежі вщент згоріла кладова з готовою продукцією та пошкоджено інші приміщення магазину.

Ще два вибухи сталися напередодні в багатоповерхівках в Ірпені. Обидва вибухи прогриміли в житлових багатоповерхових будинках внаслідок неправильного використання електроприладів. Внаслідок перевищення навантаження електромережі сталися вибухи запобіжників в щитових та вигорання поверхових щитків.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа на території гаражного кооперативу. Пожежа виникла в одному з гаражів, а полум'я перекинулось на поруч розташовані гаражі. Вогонь на площі 120 квадратних метрів два десятки пожежників гасили півтори години. Під час гасіння пожежі з одного з гаражів рятувальники винесли каністри з паливом та газовий балон, попередивши можливий вибух. Гараж, де виникла пожежа, згорів вщент. В сусідніх гаражах пошкоджені автомобілі, дах, міжгаражні перекриття та особисті речі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вщент згоріли приватний будинок та магазин, розташований у підвалі п’ятиповерхівки. Приватний будинок горів у Дніпровському районі Києва по вулиці Черемшини. У Шевченківському районі столиці гасили пожежу у приміщенні недіючого магазину на вулиці Рейтарській, 26/14.

Читайте також, як в багатоповерхівці в Броварах на електроплиті вибухнув газовий балон.

Читайте также