Кричущий випадок браконьєрства на Київщині: винуватців судитимуть

Обвинувачені вбили з рушниці самця плямистого оленя у заказнику

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за фактом незаконного браконьєрства на території природно-заповідного фонду у Бориспільському районі. Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Слідство встановило, що у листопаді 2022 року двоє чоловіків незаконно полювали в урочищі "В'язове" - важливому орнітологічному заказнику місцевого значення, що розташований у заплавному лісі на лівому березі Канівського водосховища у Бориспільському районі. Незважаючи на те, що під час воєнного стану полювання заборонено за відсутності дозволу, обвинувачені вбили самця плямистого оленя з рушниці. Після цього мисливці розчленували тушу та намагалися перевезти її у своєму транспортному засобі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Національної поліції Київської області.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на Бориспільщині стався кричущий випадок браконьєрства. Нелюди вбили молодого самця оленя. 6 листопада близько 19:00 охорона угідь почула п'ять пострілів. Невдовзі з лісу виїхав автомобіль. Після тривалого переслідування браконьєрів затримали у Ревному. У багажнику автомобіля знаходилося м'ясо вбитого оленя. У транспортному засобі виявлено два пістолети, два тепловізори, набої та ножі.

Читайте также