На Київщині відбувся кричущий випадок браконьєрства, але поліція "дає задню" (ФОТО, ВІДЕО)

Браконьєри вбили оленя в заказнику, але поліція нібито вмикає "задню"

Браконьєри вбили оленя в заказнику в Бориспільському районі біля с Проців, але поліція нібито вмикає "задню". Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

Раніше "Коментарі" писали, що на території орнітологічного заказнику місцевого значення "Урочище Вязове" в Бориспільському районі відбувся кричущий випадок браконьєрства. Нелюди вбили молодого самця плямистого оленя. 

6 листопада приблизно о 19:00 годині охоронці угідь почули 5 пострілів. Через деякий час з лісу виїхав легковий автомобіль. Після тривалого переслідування браконьєрів затримали в с. Ревне. У багажнику авто знаходилося м'ясо вбитого плямистого оленя. У салоні автомобіля виявили дві одиниці зброї, 2 тепловізори, патрони та ножі.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом незаконного полювання. Нанесена шкода природі у 30 тис. грн. Відкрито кримінальне впровадження.

Проте потім, згідно з інсайдерською інформацією КЕКЦ, почало відбуватися щось незрозуміле.

"Бориспільський райвідділ поліції повернув браконьєрам автомобіль, а підручні засоби, такі як тепловізор, взагалі не фігурують в матеріалах справи, хоча на момент затримання все було! Сподіваємось, що прокуратура, ЗМІ та громадськість візьмуть цю справу під свій контроль. Браконьєри повинні бути покарані!" - пишуть у КЕКЦ.

На фото:

Браконьєри відрізали та залишили на місці злочину голову оленя

Браконьєрська засідка, звідки вони вбили оленя

Відео затримання браконьєрів:

https://youtube.com/shorts/SdTngip1GFA?feature=share

https://youtube.com/shorts/NBkbt0DO9-k?feature=share


На Київщині набула чинності заборона на вилов риби. У Київській області з цього місяця запровадили заборону на вилов риби у зимувальних ямах. Про це раніше попереджав Київський рибоохоронний патруль, передають "Коментарі".

За даними відомства, з першого листопада на водоймах Київщини запровадили заборону на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Заборона триватиме до початку нерестової кампанії 2023 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися