На Київщині чоловік знайшов гранату у віконній рамі багатоповерхівки

Заявник повідомив, що помітив гранату в багатоповерхівці у віконній рамі

24 січня, близько 8:00 ранку, патрульні Білої Церкви отримали виклик на вулицю Шептицького. Заявник повідомив, що побачив гранату у віконній рамі багатоповерхівки. Про це повідомила білоцерківська патрульна поліція, передають "Коментарі".

Невдовзі на місце події прибули інспектори, які виявили предмет, схожий на гранату РГД, і негайно викликали вибухотехніків та слідчо-оперативну групу. Поки експерти працювали з небезпечною знахідкою, поліція забезпечила охорону місця події та евакуювала мешканців під'їзду.

Поліція надала дієві поради, що робити у випадку виявлення боєприпасів або речей, схожих на боєприпаси:

 - Зберігайте спокій.

- Якщо можливо, попередьте людей навколо про підозрілий предмет, вкажіть місце його знаходження та, за можливості, огородіть об'єкт.

- У разі виявлення такої знахідки негайно зверніться до екстрених служб (101, 102).

- Не паліть, не використовуйте відкрите полум'я, наприклад, запальнички, або будь-що, що може утворювати вогонь.

- Не переміщуйте об'єкт та не змінюйте його положення.

- Дочекайтеся вибухотехніків або поліцейських на безпечній відстані від місця виявлення предмету та не допускайте сторонніх осіб до небезпечної зони.

Нагадуємо, що житель столиці під час прогулянки з собакою знайшов артилерійські снаряди часів Другої світової війни. Експерти підтвердили, що знайдені предмети є артилерійськими снарядами калібрів 76 мм і 105 мм. Вибухотехніки вивезли знахідки на підривний майданчик та знищили їх.

Читайте также