У приміщенні Держкіно у Києві шукають вибухівку

У Держкіно сьогодні мало відбутися засідання комісії щодо обрання керівника "Довженко-Центру"

Засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду керівника державного підприємства "Національний центр Олександра Довженка" мало розпочатися сьогодні о 13:00 в Державному агентстві України з питань кіно в Києві. Члени комісії мали обрати нового очільника установи. Раніше цього ж дня до Держкіно надійшло повідомлення про замінування приміщення, про що в коментарі "Детектору медіа" повідомила голова Держкіно Марина Кудерчук.

"Мені подзвонила охорона і сказала, що внизу поліція, яка просить відчинити всі приміщення і залишити будівлю… Для нас це шок. Ми не очікували такої провокації. Або це чийсь злий жарт, або провокація, але я не розумію для чого", - сказала Кудерчук.

Голова комісії Ірина Подоляк також повідомила на своїй сторінці у Facebook, що комісія не змогла вчасно розпочати засідання.

Станом на 14:00 члени комітету все ще перебували за межами червоної стрічки, якою правоохоронці обтягнули територію Держкіно, повідомила Подоляк "Детектору медіа". Невідомо, коли завершиться поліцейська перевірка, і коли комісія зможе увійти до приміщення.

Стало відомо, що державне інформаційне агентство "Укрінформ" погодилось надати своє приміщення з 16:00 години для проведення засідання конкурсної комісії.

Нагадуємо, що керівником "Довженко-Центру" може стати особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися